top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiMihai Vladimir Anton

Actualizată în: 4 feb. 2021

Starting point


Te gandesti, te gandesti la ceva cand deschizi o afacere: ai in cap o idee, ai in cap un plan, poate ai in cap un produs, un serviciu. Parerea mea, este ca toata lumea vrea mai multi clienti :)) toti vrem mai multi bani. Toti vrem, sa ne crestem afacerile, toti vrem un business de succes, toti vrem, o casa, o masina, siguranta zilei de maine, toti vrem cam aceleasi lucruri. Daca am face un sondaj, 90% din oameni vrem acelasi lucruri. Toti lupta pentru asta. Aici se creeaza nebunia!


Si in marketing e la fel! Marketing-ul care este, dupa parerea mea, o stiinta vie si foarte dinamica, poate sa ajute enorm daca se intelege altceva decat s-a inteles pana acum. Prima si cea mai importanta, de fapt, intrebare pe care trebuie sa si-o puna cineva care are un produs sau, un serviciu, motorul dupa care sa se ghideze sa se bazeze pe intrebarea aceasta: CE SCHIMBARE VREM NOI SA ADUCEM?

10 afișări0 comentarii
  • Poza scriitoruluiMihai Vladimir Anton

Cea mai importanta chestie pe care trebuie sa o faci cand te apuci sa faci publicitate este sa ai un obiectiv foarte clar, foarte precis, foarte bine definit pentru campania ta. Acesta este cel mai important lucru. Daca vrei sa ai o campanie care sa sustina brandul, vei fi foarte specific in comunicare. Poti sa vorbesti despre valori, povestite, conturate creativ, emotional sau cum vrei tu si o sa mergi doar in directia aceea. Nu te indepartezi, nu zici "hai ca facem o campanie de brand si cu putina vanzare in ea". Nu. Daca vrei o campanie de vanzari, faci o campanie strict de vanzari. Daca vrei sa vinzi inca trei produse pe luna, faci o campanie de vanzari in care te focusezi fix pe produs, pe pret, pe calitatile lui, pe beneficiile lui, pe tot ce vrei tu. Daca vrei sa vinzi inca 3000 de produse pe luna, faci o campanie de vanzari in care te focusezi pe beneficiile produsului, pe aportul lui minunat in viata clientului, consumatorului, cumparatorului si cand concentrezi 100% pe procesul acesta. Nu le amesteca, asta e cel mai important lucru pe care sa il faci in campanie: nu fa haos!


4 afișări0 comentarii
  • Poza scriitoruluiMihai Vladimir Anton

Nu inteleg cum nu vrei sa-ti faci publicitate, cum nu poti sa-ti faci publicitate, sa nu ai chef sa-ti faci publicitate. Partea cu "nu pot sa-mi fac publicitate" pot sa o inteleg. Partea cu "nu vreau" sau "cred ca nu-mi trebuie" sau "poate nu este momentul", pe acestea nu le inteleg.


Cum nu te trezesti cu primul lucru dimineata, CUM SA MA FAC CUNOSCUT? CUM SA AFLE CAT MAI MULTA LUME DE MINE? Eu asta fac in fiecare dimineata. Da, vreau sa-ti spun si tie ca si eu am nevoie de publicitate, cel care face publicitate. Daca eu ofer un serviciu, daca fac un produs am nevoie sa il afle sau sa afle despre mine si despre produsul meu cat mai multa lume, nu? Eu asta vreau!


Bine, eu logistic nu pot sa iau foarte multi clienti pentru ca nu fac fata multor clienti. Dar as vrea sa afle toata lumea despre mine si daca cumva se deschide o oportunitate, o fereastra de colaborare, as vrea sa fiu primul la care se gandeste acel cineva, sa zica "poate il sun pe Misha, pe Anton Advertising!". Eu pot sa spun, da, putem sa lucram sau nu, nu putem sa vorbim in momentul acesta. De aici putem sa facem urmatorii pasi. Eu la asta ma gandesc in fiecare dimineata! Cred ca este esential pentru un produs si un serviciu sa-si faca cunoscuta prezenta. Publicitatea asta este: SA STIE LUMEA DE TINE! Pentru ca atunci cand au nevoie de tine sau de serviciul tau, sa stie unde sa mearga, tu le dai o harta, e simplu!

6 afișări0 comentarii
bottom of page